Maatschappelijke projecten

Ondersteuning aanschaf speeltuig voor Gesubsidieerde Vrije Kleuterschool Vorselaar
Brief gericht aan de ouders door directeur Mevrouw Ann De Busser:

” Beste ouders,

Zoals jullie wellicht gezien hebben staat er een nieuw speeltuigje in de zandbak.
De kinderen hebben er al naar hartenlust op gespeeld en geoefend.

Op de infoavond van september had ik jullie verteld dat we mogelijk een sponsor gevonden hadden om ons te ondersteunen in de aanschaf hiervan.

Vanuit ons opvoedingsproject en de visie van onze schoolwerking kregen we daarom financiële ondersteuning van Houthandel Luyten uit Morkhoven voor de aanschaf van een speeltuig.

Kinderen2

Mevrouw Luyten bracht een bezoek aan onze school en aan het internaat.
Ze was onder de indruk van onze werking ,onze visie op opvoeden en tevens op ons project gelijke onderwijskansen en het project Fit voor Leren .

Houthandel Luyten wil als bedrijf ook echt iets betekenen voor de samenleving.
Zo pakken ze samen met hun werknemers enkele sociale projecten op in hun engagement, waardoor ze zich heel bewust zijn van hun rol als mens in de samenleving.

In het verleden steunden ze reeds ons project van spelen en voorlezen aan huis i.s.m. Thomas More Vorselaar.

We willen hen hiervoor nogmaals hartelijk danken en zijn ervan overtuigd dat deze ondersteuning een meerwaarde is voor de optimale ontwikkelingskansen die we willen stimuleren voor alle kinderen van onze school .

Indien je meer info wil over onze projecten , aarzel niet ons te contacteren.

Met vriendelijke groeten

Ann De Busser
Directeur ”

Begeleiden, voorlezen en spelen aan huis

Hout Luyten en Katholieke Hogeschool Kempen samen in de bres voor kansarme kinderen.

Als bedrijf willen we iets betekenen voor de samenleving. Onder begeleiding van SAMMAN zochten we gericht naar een maatschappelijk project dat beantwoordde aan onze bedrijfswaarden en onze mogelijkheden.

Zo kwam de samenwerking tot stand met het schitterende initiatief “begeleiden, voorlezen en spelen aan huis” ten voordele van kansarme en maatschappelijk kwetsbare kinderen. Dit project wordt gedragen door de Katholieke Hogeschool Kempen, departement lerarenopleiding kleuteronderwijs.

Kinderen1

Zo steunen wij de aankoop van didactisch materiaal, spel- en leesgerief voor deze kansarme kinderen. Naast deze financiering zullen onze mensen samen met studenten een actieve bijdrage leveren aan de organisatie van een leuke uitstap voor deze kleuters.

Als bedrijf samen met onze werknemers pakken we op die manier de lokale sociale problemen mee aan en maakt de samenwerking met de Katholieke Hogeschool Kempen ons bewuster van de rol die wij als mens kunnen opnemen.

vzw H.E.L.P.

Vzw H.E.L.P. is een vrijwilligersorganisatie die zich toespitst op reconstructieve chirurgie in ontwikkelingslanden van voornamelijk kinderen en jonge volwassenen met o.a. lipspleten, brandwondverminkingen en fistels (bij jonge vrouwen).

Jaarlijks vertrekt een team specialisten waaronder plastische chirurgen, maxillo faciale chirurgen, anesthesisten, tandartsen, gyneacologen en verplegers naar een Afrikaans land.

VzwHelp

De afgelopen jaren werden de krachten toegespitst op Madagascar.
Alle teamleden zijn ervaren deskundigen die vakantiedagen opnemen om voor vzw H.E.L.P. in Afrika te werken. Ze doen dit op volledige vrijwillige basis en ontvangen geen enkele financiële vergoeding voor hun bewezen diensten.

Wij, als houthandel, steunen dit project door de website en bijhorende domeinnaam ter beschikking te stellen.

Voor meer informatie betreffende dit project kan u terecht op www.vzwhelp.net

Leerling-schrijnwerkers in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika runt Cunina een Skill Centre met houtbewerkingsatelier waar leerlingen in een opleiding van 3 jaar het schrijnwerkervak leren.

Hout Luyten steunt deze leerling-schrijnwerkers.

Door een engagement van 3 jaar aan te gaan, kunnen deze Zuid-Afrikaanse jongeren niet alleen hun opleiding voltooien. Het Skill Centre kan met die donatie ook extra hout en gereedschap kopen voor de leerlingen.

Cunina

Back to Top

HOUT LUYTEN

Al 4 generaties lang, sinds 1918, zit de liefde voor het hout verweven in de producten die u bij Hout Luyten vindt. Bezoek onze toonzaal en u ziet meteen wat we bedoelen...

Facebook

Contactgegevens

Molenstraat 62
2200 Morkhoven (Herentals)
Tel 014 26 36 31
Fax 014 26 36 32
info@houtluyten.be
www.houtluyten.be
Btw BE 0403.778.831