Voor de openingsuren van onze magazijnen en toonzalen kan u hier terecht.
Al uw bestellingen kunnen aan huis of op de werf geleverd worden. Hout Luyten levert kosteloos bij bestellingen vanaf € 500 excl. btw. Voor bestellingen onder € 500 excl. btw rekenen wij een vergoeding aan van 50 € excl. btw. 
Het tarief van 6% is enkel toegestaan bij het leveren en plaatsen van goederen in een woning ouder dan 10 jaar. Dus bij het afhalen van goederen wordt er steeds 21% btw aangerekend.  
Wij hebben een zeer ruim aanbod van materialen op voorraad. Bekijk hier onze voorraad catalogus.
Belgian Woodforum – het Belgische houtinformatiecentrum – verschaft gratis professioneel advies over hout en het gebruik ervan in en rond de woning. www.woodforum.be
Dit kan zeker! U kan kiezen tussen impregneren of kleurloos drenken van het hout. Lees hier meer informatie over deze 2 technieken.
Het aanblauwen van Eik (Quercus) is een reactie van het looizuur (polyfenol tannine Eiken) dat in contact komt met het metaal van houtbewerkingsmachines (zaag & schaaf) en daarna onder invloed van het openstaan aan gewone atmosfeer oxideert. Deze oxidatie geeft een typerende blauwe verkleuring die esthetisch weinig aantrekkelijk is, maar slechts zeer oppervlakkig aanwezig is. Dit is een natuurlijke reactie die niet te vermijden valt bij het bewerken van Eiken waarbij het vochtgehalte hoger ligt dan het vezelverzadingspunt.

Dit kan echter eenvoudig opgelost worden door te behandelen met ontweringswater (oxaalzuurverdunning). Dit product is te verkrijgen bij Hout Luyten.

Hieronder een voorbeeld van eiken hout voor en na de behandeling met ontweringswater.

voor na

 

 

 

Back to Top

HOUT LUYTEN

Al 4 generaties lang, sinds 1918, zit de liefde voor het hout verweven in de producten die u bij Hout Luyten vindt. Bezoek onze toonzaal en u ziet meteen wat we bedoelen...

Facebook

Contactgegevens

Molenstraat 62
2200 Morkhoven (Herentals)
Tel 014 26 36 31
Fax 014 26 36 32
info@houtluyten.be
www.houtluyten.be
Btw BE 0403.778.831
Beste Klanten,

Met het oog op de maatregelen genomen door de federale overheid met betrekking tot het bestrijden van het Corona virus, willen we u informeren over de door ons genomen maatregelen.

Wij sluiten onze poorten & toonzalen vanaf woensdag 18 maart om 12u, en blijven werken achter gesloten deuren met een aangepast uurrooster (maandag tem donderdag van 8u - 12u en van 12.45u - 16.45u, en vrijdag tot 15.45u).

Bestellingen worden nog aangenomen via mail of telefoon. Deze worden bij voorkeur uitgeleverd door onze chauffeurs. Kleine bestellingen op afhaling zijn mogelijk enkel voor onze professionele klanten die reeds in ons systeem zijn opgenomen. Deze bestellingen zullen buiten aan de hoofdpoort (Molenstraat) worden gelegd na telefonisch overleg.

Met het welzijn van onze medewerkers steeds voorop, blijven alle richtlijnen inzake hygiëne strikt opgevolgd (handhygiëne, 1.5 m afstand nemen, hoesten in de ellenboog,…).

Wij volgen de evolutie en overheidsbeslissingen op de voet en zullen zeer snel communiceren mochten er wijzigingen zijn.

We moedigen iedereen aan om via zijn persoonlijk gedrag een bijdrage te leveren in de strijd tegen het coronavirus.

Bij vragen, aarzel niet om ons te contacteren, Het Hout Luyten Team
+